Látásvizsgálat kontaktlencse illesztéséhez

Kontaktlencse vizsgálat és illesztés

Ha már kontaktlencsét viselsz, de gyengének vagy kényelmetlennek érzed azt, gyere el hozzánk, hogy megtaláljuk a számodra tökéletes kontaktlencsét.

Még csak játszol a kontaktlencse gondolatával, de úgy érzed, ez lenne számodra a megfelelő választás? Olvasd el kontaktlencse összefoglalónkat, és ha úgy gondolod, nem jelent gondot ezen szabályok betartása, azonnal kezdhetünk is.

Esetleg korábban rossz tapasztalataid voltak a kontaktlencsével? Ne mondj le róla! Látogass el hozzánk, és beszélgessünk arról, mit és hogyan éreztél, éltél meg ezzel kapcsolatban. Ha esélyt látunk arra, hogy alkalmas vagy a kontaktlencse viselésére, el is kezdhetjük a vizsgálatot.

Hogyan készülj a kontaktlencse vizsgálatra?

 • Ha már most is kontaktlencsét viselsz, a vizsgálatot megelőző napokban már ne viseld azt. A lencsék lenyomatot hagynak a szaruhártyádon, ami pontatlanná teheti a vizsgálat eredményét. A legbiztosabb, ha a vizsgálatot megelőző 5 napot már kontaktlencse nélkül töltöd.
 • Hozd magaddal korábbi kontaktlencséd dobozát vagy bármilyen papírt arról, ez fontos támpont lehet az új lencséid kiválasztásánál.
 • A vizsgálat napján kerüld a sminkelést, mert nagyban megnehezítheti a próba kontaktlencsék illesztését.
 • A legjobb, ha kipihenten érkezel hozzánk, ilyenkor Te magad is határozottabb válaszokat tudsz majd adni a vizsgálat során a látásélességeddel kapcsolatban. Egy átdolgozott, monitor előtt töltött nap után ez sokkal nehezebb lenne.

Hogyan történik a kontaktlencse vizsgálat?

 1. Első alkalommal megbeszéljük, hogy pontosan mi az elképzelésed a kontaktlencséről, hogyan szeretnéd viselni, milyen körülmények között. Elmondod majd nekünk, mik az elvárásaid a leendő lencséddel kapcsolatban, milyen helyzetekben és körülmények között szeretnéd azt használni.
 2. Megbeszéljük azt is, hogy hogyan lehetsz panaszmentes kontaktlencse viselő, esetleg milyen limitációi lesznek a kontaktlencsének, milyen helyzetekben nem tudod majd viselni azt.
 3. Ezután egy nagyon alapos és pontos látásvizsgálat következik, amivel megállapítjuk a tökéletes éles látásodhoz szükséges dioptriát. Ennek értéke eltérhet a szemüvegedben és a kontaktlencsédben. Ez teljesen normális, függ a dioptria erősségétől és a cilinderes értékektől is.
 4. Ha már pontosan tudjuk, milyen erős korrekcióra van szükséged, meg kell vizsgálnunk szaruhártyád és könnyfilmed tulajdonságait is. Ezen adatok alapján már konkrétan tudjuk, melyek lehetnek azok a típusú kontaktlencsék, amik megfelelőek lehetnek számodra a megbeszélt elvárásaidnak megfelelően.
 5. Helyben több mint 400 féle próba kontaktlencsét tartunk. Az esetek jelentős többségében ez azonnali próbalencse lehetőséget biztosít.

És máshol ezzel véget is érne a kontaktlencse-illesztés, de…

 • Ha az elérhető próba kontaktlencsék között mégsem találunk olyat, ami a Te egyedi (és csak Rád jellemző) adataid alapján megfelelő lenne;
 • vagy a helyben elérhető lencsék illeszkedése valamiért nem kielégítő;
 • Úgy azonnal megrendeljük azokat a típusú és paraméterezésű lencséket, amik jobb illeszkedést fognak garantálni.
 • A tökéletes kontaktlencséddel nem elég csak élesen látnod. Kényelmesnek és jól illeszkedőnek is kell lennie. Ezt pedig kontrollvizsgálattal tudjuk ellenőrizni.

Így tehát nálunk a kontaktlencse vizsgálat nem az első próba kontaktlencséig szól, hanem egészen addig, amíg meg nem találjuk a számodra tökéletesen megfelelő lencséket.

Még akkor is, ha ez több alkalomat jelent, és újból kell kontrollálnunk kontaktlencséid illeszkedését.

Mert így tudjuk Neked biztosítani az önfeledt és kompromisszumok nélküli kontaktlencse viselést.